+31630170966 info@biketoursdelft.nl

Wie zijn Biketours Delft?

Oprichters van Delft Biketours zijn Saskia en Lourens de Puij. Saskia heeft van haar 1e levensjaar tot haar 19e in Delft gewoond en kwam 3 jaar geleden na allerlei omzwervingen weer terug in haar geliefde stad. Ze nam Lourens mee en ook hij heeft zijn hart inmiddels verloren aan Delft.

Ze wonen in Delft en zijn bijna elk weekend samen met hun jonge dochtertjes in het centrum van de stad te vinden, omdat ze er geen genoeg van kunnen krijgen. Ze houden van de stad. De rijke geschiedenis die je voelt als je erdoorheen loopt. Maar ook de gezellige sfeer van de vele terrasjes en de toeristen die de stad bewonderen. Deze combinatie inspireerde om een nieuwe dienst aan te bieden voor toeristen. Een leuke manier om de stad te leren kennen: op de fiets. Hollandser kan niet. Meer ontspannen kan niet.

Saskia

Toen Saskia 1 jaar oud was verhuisde ze met haar ouders van Den Haag naar Delft. Daar heeft ze haar hele jeugd doorgebracht, totdat ze op kamers ging in Leiden. Na vele omzwervingen in de regio besloot ze in 2013 samen met haar gezin weer terug te gaan naar de stad waar haar hart ligt: Delft. De aantrekkingskracht ligt voor haar in de sfeer die de stad uitstraalt: gezelligheid, knusheid, verrassende winkeltjes, terrasjes, leuke pleinen en de vele culturele en geschiedkundige bezienswaardigheden. Ook de belangstelling van de vele toeristen in Delft, maakt de stad voor haar dynamisch en brengt een fijne sfeer met zich mee.

Saskia heeft HBO Office Management en WO Bestuurskunde gestudeerd. Ze is ondernemer in hart in nieren en is (mede)eigenaar van verschillende bedrijven. Ze kan niet stilzitten, bruist van ideeën en is altijd op zoek naar verbetering en vernieuwing. Ze is de trotse moeder van twee prachtige jonge dochters en in haar vrije tijd is ze vaak te vinden op het strand of een van de vele terrassen die Delft rijk is om nieuwe energie op te doen, mensen te kijken en bij te praten met familie of vrienden.

Lourens

Lourens is bestuurskundige en ondernemer, waaruit zijn affiniteit blijkt met maatschappelijke vraagstukken alsook de intrinsieke motivatie om zelf ‘iets uit het niets’ te creëren. Het ondernemersbloed kruipt immers, waar het niet gaan kan.
Bovendien is de wereld continue in beweging en zijn hart gaat nog sneller kloppen als Lourens zelf een directe bijdrage kan leveren aan een mooiere wereld. Dit uit zich onder andere in zijn passie voor grote innovatie- en veranderingstrajecten, bijvoorbeeld op het terrein van schonere en duurzamere vormen van mobiliteit. Lourens is zich er daarbij echter sterk van bewust dat daadwerkelijke verandering ontstaat bij én door het individu. Uiteindelijk zijn het individuen die samen vanuit een gedeelde opvatting een bepaalde massa kunnen vormen om de gewenste verandering te laten plaatsvinden.
Dus vroeg hij zich af hoe je vanuit een individuele benadering mensen op een hele leuke en persoonlijke manier plezier kunt laten beleven aan schone, duurzamere vormen van mobiliteit…Waarop Saskia hem vroeg: “Wat te denken van de koppeling daarvan met de stad, die ons hart heeft veroverd en waar wij zelf heel veel plezier aan beleven?”.
Dat is het: “Delft! Mensen zouden deze fantastische prinsenstad een échte persoonlijke, lokale manier moeten kunnen beleven, net als haar inwoners. En dat op het meest schone, oer-Hollandse vervoermiddel…de fiets!”. Zo is het idee ontstaan om Biketours Delft op te richten.

Contact


 

Locatie

Biketours Delft
Lusakastraat 14
2622 LM Delft

Biketours Delft